ایروانی: فعالیت هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز خود منحرف نخواهد شد ترامپ: در اوایل سال آینده به چین سفر می‌کنم بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تحرکات تروئیکای اروپا در شورای امنیت انتقاد عراقچی از فضای سیاسی شورای حکام آژانس در تماس با گروسی ایروانی: مسئولیت پیامدهای اقدام شورای امنیت علیه ایران برعهده اروپا و آمریکاست ادعای رسانه بریتانیایی مبنی بر تماس عراقچی و ویتکاف شکست شورای امنیت در تصویب قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ادعای آکسیوس برای بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران از ۵ مهر دبیرکل حزب‌الله: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا به اوج رسیده است جزئیات تحریم‌‌های جدید اروپا علیه روسیه بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس

توافق بر سر آتش بس در لیبی

رئیس‌جمهور مصر از توافق با فرمانده ارتش ملی لیبی و رئیس پارلمان شرق لیبی برای آتش‌بس در این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 06
کد خبر: ۴۴۷۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر پس از نشست امروز (شنبه/۱۷ خرداد) خود با  «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی و «عقیله صالح» رئیس پارلمان شرق لیبی در قاهره اعلام کرد، بر سر یک طرح برای برقراری آتش‌بس در لیبی توافق حاصل شده است .

 

بر اساس گزارش شبکه «الجزیره»، السیسی گفت، این طرح که مورد موافقت خلیفه حفتر و عقیله صالح قرار گرفته، به آتش‌بس در لیبی از تاریخ هشتم ماه جاری میلادی (ژوئن) فرا می‌خواند.

 

عقلیه صالح هم اعلام کرد: در این طرح تعیین رئیس، دو معاون و یک دوره انتقالی در لیبی که یک سال و نیم طول می‌کشد، تعیین شده است.

 

وی افزود، طرح مذکور بر اساس توصیه‌های شورای امنیت و برون رفت کنفرانس برلین تعیین شده است.

 

حفتر هم اعلام کرد: به برون‌رفت کنفرانس برلین و مذاکرات ۵+۵ پایبند هستیم. به مذاکراتی فوری با مشارکت تمام لیبیایی‌ها فرا می‌خوانیم تا بر اساس آن شورای ریاستی جدید و دولت وحدت ملی جدید تشکیل شود.

 

از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

 

حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبه‌نظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.

 

درژانویه سال جاری میلدادی (2020) کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین، آلمان، ترکیه، ایتالیا، مصر، امارات، الجزایر، کنگو و چهار سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای شامل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب نشستی درباره لیبی برگزار و تصمیماتی اتخاذ کردند.

 

در فوریه سال جاری میلادی نیز وزرای خارجه آلمان، ترکیه، فرانسه، دیپلمات‌های ارشد روسیه، چین و آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ نشستی ویژه درباره لیبی برگزار کردند.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار